WordPress APK Check

SEO IN WORDPRESS CHECKLIST

seo_optimalisatie_wordpress

Gevonden worden door Google en hoog scoren willen we allemaal. Een goede SEO (Search Engine Optimization) aanpak van je website is daarvoor een absolute must. Google geeft elke pagina een score als het gaat om SEO op basis van allerlei graadmeters. Uiteindelijk geldt: hoe hoger de score, hoe hoger je komt in Google.  Maar wat dat nou eigenlijk in praktijk betekent ''SEO' en wat je daar voor moet doen in je (nieuwe) WordPress Website, daar verschillen de meningen over.

Ben je vooral op zoek naar gedetailleerde informatie hoe je stap voor stap jouw SEO goed kan instellen met behulp van de Yoast SEO plugin voor WordPress? Lees dan dit uitgebreide artikel van de makers van Yoast (in het Nederlands!).

Dit artikel wil je met name bewust maken van het toepassen van goede SEO voor je (nieuwe) WordPress website en je aansporen nog eens goed te bekijken of jij jouw SEO goed voor elkaar hebt. Verderop vind je een checklist om dit na te gaan.  In dit artikel wordt ook uitgelegd waarom het belangrijk is dat je bij oplevering van een nieuwe WordPress werk gaat maken van SEO optimalisatie, teneinde bezoekers te krijgen op je site! Meestal is een nieuwe SEO voorbereide website niet SEO geoptimaliseerd. Dat klopt ook wel, want een goede SEO aanpak is dus niet iets wat je in 10 minuten of eenmalig doet,  het is niet een magische setting of 'standje' is in je website die een (WordPress) developer even voor je kan instellen. Deze kan je hooguit op weg helpen.

SEO VOORBEREID OF SEO GEOPTIMALISEERD?

Er is m.a.w. verschil tussen een WordPress website die enerzijds SEO voorbereid is en een WordPress website die anderzijds ook is ingevuld en geoptimaliseerd. 

Het voorbereiden is iets wat een website bouwer voor je doet (of jezelf), mede door gebruik te maken van WordPress, een goed theme te kiezen en eventueel aanvullend een SEO plugin te gebruiken die WordPress verder aanvult in SEO mogelijkheden. Het bekendste voorbeeld daarvan is de Yoast SEO plugin.

Het invullen en optimaliseren  is vaak uren werk en een klus waar je voortdurend aan blijft werken zodra je nieuwe content toevoegt en niet iets wat een website-developer of webdesigner altijd standaard voor je doet.

Daarom wordt in dit artikel nog maar eens het belang benadrukt om ook echt werk te maken van SEO in plaats van een mooie nieuwe  website te bezitten die in theorie compleet SEO voorbereid is, maar waar in praktijk niets mee wordt gedaan.

Redenen hiervoor zijn divers: ''Onnodig'' (want ik kan mijn website toch prima vinden via Google als ik op mijn eigen site zoek?...), ''duur" (dan moet ik een of andere SEO expert inhuren en die vraagt veel geld voor werk dat ik niet kan verifieren), ''gedoe" (het kost mij veel te veel tijd om alle pagina's van goede SEO informatie te voorzien en ik snap er niets van").  En misschien overbodig om te zeggen, maar het zelf testen en zoeken op je eigen naam met een gewenste zoekterm die bovenaan het zoekresultaat staat is natuurlijk geen graadmeter.

search-engine-optimization_alleswp_wordprsess_expert

SEO CHECKLIST VOOR WORDPRESS

Hier volgt een lijstje van een aantal punten die je beslist niet moet vergeten als je op SEO gebied iets wil bereiken met jouw website. Deze lijst is niet volledig.

 • Site-titel en site ondertitel dekken de lading?
  Vul je website titel en ondertitel goed in, denk goed na over wat je hier neerzet. Dit klinkt misschien makkelijker dan het is, want deze omschrijving moet jouw site inhoudelijk goed dekken.
 • Koppel je website bij voorkeur aan Google Search Console en Google Analytics. De Yoast plugin kan je hierbij helpen.
 • Koppel je sociale media in je SEO plugin. In een SEO plugin als YOAST SEO zijn hier diverse opties voor.
 • Voorzie ál je pagina's en posts van een goede SEO informatie, zoals titel en vul met name alle SEO vulden ook correct in. Denk dus aan focus trefwoord en gebruik van dit focus trefwoord in je tekst, snippet en/of samenvatting, alt-attributen van je plaatjes.
  Bedenk dat je niet klaar met bent SEO als je de home pagina goed hebt ingevuld. Het geldt voor elke pagina. Geef bijvoorbeeld aan of een pagina wel of niet geindexeerd moet worden. Hiermee voorkom je dat er allerlei flauwekul (bv demo pagina's en posts) geïndexeerd worden die je ranking verlagen of niet bij je site passen.
  Al deze zaken kan je vinden in de page editor van je pagina in het "Yoast SEO" kader indien je deze plugin hebt geinstalleerd. Negeer dit kader niet en vul het in, het staat er niet voor niets. Mocht je geen zin hebben om dit allemaal in te vullen doe het dan in ieder geval voor de belangrijkste pagina's of posts.
 • Stel je sitemaps goed in. WordPress doet dit op zich zelf, maar  in Yoast SEO kan je bijvoorbeeld aangeven welke informatie wel en niet geïndexeerd moet worden in jouw sitemap. Je kan dus delen van je site makkelijker uitsluiten.  Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld posts (liever gezegd post-types) in je voorgefabriceerde WordPress theme zitten die je helemaal niet gebruikt.
 • Zorg voor een fatsoenlijke provider met voldoende snelheid. Lees ook op deze site: Goede WordPress hosting. Laadt jouw website binnen een seconde of 5? Als het langer duurt is je hosting niet goed of je site niet SEO optimized.
 • Optimaliseer je plaatjes. Dat betekent dus plaatjes niet te veel MB's mogen zijn. Een plaatje dat je upload moet gemiddeld niet zwaarder dan zo'n 200kb zijn (grofweg 0.2MB) Het  is geen uitzondering dat website-eigenaars nog steeds plaatjes van 21 MB per stuk op de home page zetten. Je kan wel nagaan wat er dan gebeurt met je laadtijd. En vaak heeft de maker van de site het niet door, want die kijkt via een snelle verbinding waarbij de site bovendien al is geladen in het geheugen van de browser waarmee gewerkt wordt. (gecached). Lees ook: Trage WordPress website door foto's
 • Zorg voor een goed leesbare website voor een searchengine. Wat wordt daarmee bedoeld?  Zorg voor voldoende content, deel het netjes in in headings (h1, h2 enz ipv een grote lap tekst),  zet content niet dubbel op je site want dat kost punten en hou bij voorkeur een blog bij. Daarmee geef je aan dat er wat te lezen valt op je site en dat jouw site niet 'stil' staat. Hou verder hier rekening mee: een searchengine kan lezen, maar niet zo goed plaatjes kijken. Geef plaatjes daarom een omschrijving (Alt Tag). Zorg verder voor een goede indeling in alinea's, headings (kopjes met titels met logische hiërarchie).
 • Ook zijn de links die je op pagina plaatst ook van invloed. Zorg voor interne links, maar ook voor wat uitgaande links.
 • Check of je site  goed laadt op apparaten met kleinere schermen; Tabs, Ipads, Iphones, Android toestellen etc. Goede websites passen zich aan bij kleinere schermen (''responsive"). Open je website eens op zo'n apparaat. Ook snelheid is hier weer van groot belang. Een te zware website die niet responsive is zal niet laden op een mobieltje, zeker niet bij slechtere dekking. Google geeft voor de mobiele weergave je bovendien een aparte score en zal je zeker een lagere score geven als jouw website slecht of traag leesbaar is. En dat betekent weer minder hoog eindigen in de zoekresultaten.
  Een tamelijk nieuwe ontwikkeling op dit gebied is het AMP Project, kortgezegd een nieuwe en versimpelde en daardoor meer gebruikersvriendelijke weergave van pagina's op mobiele schermen. Indien je dit implementeert in jouw WordPress website door de AMP plugin te installeren  zal Google je een hogere score ontvangen van Google.Er zijn nog veel meer zaken die goed zijn voor SEO. Echter als je bovenstaande punten enigszins serieus neemt en uitwerkt, kom je vast een heel eind.

SEO Expert & SEO cursus op locatie

SEO optimalisatie is op zich niet heel moeilijk, zeker met behulp van een plugin als YOAST SEO, maar misschien in het begin wel overweldigend met veel technische termen, do's en dont's. Wil je toch meer gericht hulp met SEO voor jouw website?  Dan kan je  kan natuurlijk ook een SEO expert  vragen je hierin op weg te helpen. Die gaat dan met jou bekijken op welke zoektermen je gevonden wil worden en welke zoektermen goed scoren en welke niet, hoe je je kan onderscheiden, of je teksten goed zijn geschreven in termen van SEO en nog veel meer. AllesWP kan je SEO Expert VirtueelPresent aanraden. Je krijgt dan begeleiding op maat en allerlei tips die passen bij jouw situatie om jouw SEO doelen te bereiken. Deze SEO Expert biedt bovendien ook cursussen op locatie aan. Je ontvangt dan een uitgebreide SEO stoomcursus gedurende één dag, zodat je alles te weten komt over SEO.

WORDPRESS SEO APK CHECK

Als je met SEO aan de slag gaat is het belangrijk dat je website in goede conditie is, m.a.w. of je huidige website een goede basis is om SEO op te toe te passen. Het zou zonde zijn van je tijd om je druk te maken om SEO, terwijl de site technisch niet goed functioneert en bijvoorbeeld daardoor traag wordt. In zo'n geval schiet je met goede SEO niet veel op. AllesWP biedt  daarom  een complete SEO APK CHECK  van je WordPress Website, zodat jij weet of jouw website geschikt is en dus een goede basis heeft  om goede SEO op toe te passen. De kosten voor deze APK Check zijn €39 indien je SEO expertise aanvraagt van Virtueelpresent.nl.

Wat wordt er gecheckt in de SEO APK CHECK?

 • Snelheid website
  Een trage website met goede SEO is zinloos. Je ontvangt een snelheidsrapport.
 • Beveiligingstatus
  Is jouw website veilig? Verspreid het spam? Is jouw website misschien wel geblacklisted, omdat je gehackt bent? In dat geval zal Google jouw site niet waarderen.
 • Theme/Template
  Is het theme up to date en in lijn met de SEO maatstaven van nu?
 • WordPress status
  Hoe goed is je site bijgehouden, wordt er verouderde software gebruikt of valt het wel mee? Zitten er fouten in je pagina's die jij niet direct ziet, maar die je site wel vertragen of zijn er dingen die niet goed laden?
 • Plugins
  Zitten er plugins tussen die outdated zijn of niet goed werken?

Samengevat:  Goede SEO bereik je niet alleen door een mooie WordPress website te (laten) maken met een mooi theme dat zegt zeer SEO vriendelijk te zijn. Check dus eventueel goed wat "SEO'' inhoudt als je een website laat maken. Ook met installatie van een mooie plugin als YOAST SEO is je SEO score niet gegarandeerd als je er niets mee doet. Wel is het een prima startpunt om SEO mee te gaan finetunen. Bovenstaande aandachtspunten geven je een idee wat er allemaal komt kijken bij goede SEO. En vergeet voor meer details over het instellen van SEO in WordPress met behulp van de plugin Yaost niet het artikel te checken op de website van de makers van Yoast.

Behoefte aan een WordPress Specialist die je zorgen uit handen neemt?

Meer over support, prijzen & mogelijkheden

contact@alleswp.nl (Algemeen)
support@alleswp.nl (Support)
Tel. 038 – 711 40 80 (op afspraak)
KvK: 52717208 Zwolle
Op locatie Amsterdam/Zwolle

awp100f332

Over AllesWP

overmijg

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

AllesWP draait op WordPress en gebuikt cookies voor juiste werking van de site. Ga je hiermee akkoord? Klik dan op Accepteren. Indien je niet akKoord gaat zullen sommige onderdelen mogelijk niet goed werken. Meer informatie

CookiesZie ook de link naar ons privacybeleid, te vinden rechtsonder op elke pagina van deze website.
Deze website draait op WordPress, een CMS (content management systeem) dat is ontwikkeld door Automattic. Tijdens je bezoek maakt WordPress gebruik van een cookie om te controleren of cookies door je browser worden ondersteunt. Deze cookies worden niet gebruikt voor analyses en zijn puur functioneel. WordPress voldoet aan de richtlijnen uit de AVG (GDPR). We wijzen je derhalve ook op de algemene voorwaarden van Automattic.

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van cookies te analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Deze gegevens worden geanonimiseerd opgeslagen. Google Inc. voldoet aan de richtlijnen uit de AVG (GDPR). We wijzen je derhalve ook op de algemene voorwaarden van Google Inc.

Waneer je een van onze contactformulieren invult, wordt deze informatie opgeslagen in ons helpdesksysteem genaamd ZenDesk, een veilig online systeem voor supporthandeling dat voldoet aan de AVG (GDPR_.. Vanuit ZenDesk kunnen onze supportmedewerkers snel antwoord geven op de door jouw gestelde vragen.

Deze website maakt gebruik van Google Tag Manager, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Google maakt gebruik van cookies te analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Deze gegevens worden geanonimiseerd opgeslagen. Google Inc. voldoet aan de richtlijnen uit de AVG (GDPR). We wijzen je derhalve ook op de algemene voorwaarden van Google Inc.

Deze website maakt gebruik van Zopim Webchat, een chat applicatie die wordt aangeboden door Zopim.com en maakt gebruik van cookies te analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Deze gegevens worden geanonimiseerd opgeslagen. Zopim voldoet aan de richtlijnen uit de AVG (GDPR). We wijzen je derhalve ook op de algemene voorwaarden van Zopim.

Deze website maakt gebruik van HotJar, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Hotjar.com Hotjar maakt gebruik van cookies te analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Deze gegevens worden geanonimiseerd opgeslagen. Hotjar voldoet aan de richtlijnen uit de AVG (GDPR). We wijzen je derhalve ook op de algemene voorwaarden van Hotjar.

Sluiten